Over mij

Mijn Doel, Mijn Pad:

van productontwerper naar webdesigner

Mijn verhaal is net zo uniek als de websites die ik ontwerp of optimaliseer.


Een man in een zwart shirt glimlachend voor een oranje cirkel.

Tien jaar


Tien jaar lang heb ik mij als productontwerper vanuit creativiteit ingezet om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande te verbeteren.

Nu gebruik ik diezelfde vaardigheden en creativiteit om unieke digitale ervaringen te ontwerpen en te bouwen.


De principes van ontwerpen zijn universeel, of je nu een fysiek product of een digitale website creëert.


Van idee tot uitvoering: mijn ontwerpbenadering

  1. Onderzoek en analyse. Elk project, digitaal of fysiek, start met een duik in de wereld van de gebruiker. Wat willen ze? Wat hebben ze nodig? Dit is de basis.
  2. Concept ontwikkeling. Het begint allemaal met een idee, een schets, een vonk van creativiteit. Een idee dat vorm krijgt op papier of op een scherm.
  3. Ontwerp en prototyping. Of ik nu met fysieke materialen of pixels werk, ik creëer een versie van mijn ontwerp, test het en verfijn het.
  4. Gebruikerservaring. Ik focus op gebruiksgemak en aantrekkelijkheid.
  5. Materialen en productieprocessen. Je moet overwegen hoe je ontwerp kan worden geproduceerd op een kosteneffectieve en efficiënte manier.
  6. Samenwerking. Ik werk waar nodig samen met andere professionals om ervoor te zorgen dat het product aan alle eisen voldoet.
  7. Presentatie en feedback. Ik presenteer mijn ontwerp en verwerkt feedback voor verbetering.
  8. Productverbetering. Het klinkt misschien raar, maar een website is nooit af. Een website ‘leeft’ en verbetert voortdurend, dankzij de feedback van gebruikers en de groei van het bedrijf.

Een nieuw pad

Nu je dit leest, vraag je je misschien af waarom ik de switch heb gemaakt naar webdesigner. Het antwoord is simpel: vrijheid en milieu. 

Vrijheid

Locatie ongebonden werken heeft mij altijd erg aangetrokken. Nadat ik mijn baan had opgezegd, heb ik een aantal maanden in Portugal gewoond. Na weer even terug in Nederland te zijn geweest, ben ik verhuisd naar Bulgarije. Een land met mooie natuur en prachtige bergen. Hier woon ik nu met mijn vrouw en dochter.

Milieu

Er zijn al zoveel producten op de wereld en alle nieuwe producten hebben een impact op onze planeet. Daarom richt ik me nu op dienstverleners, mensen die met passie en energie anderen willen helpen - net als ik.


Dit pad geeft me geografische vrijheid (ik kan werken waar wifi is) en de vrijheid om constant te groeien en te leren. Ik geloof sterk in de kracht van zelfontwikkeling en zie dit ook terug bij mijn klanten. Zij groeien, zij ontwikkelen en samen bouwen we aan websites die hun unieke verhalen en visies weerspiegelen.

Ik daag mijzelf graag uit met sporten

Jouw verhaal, Jouw website

Nu vraag ik jou, ben jij klaar om jouw verhaal te vertellen? Ben je klaar voor een website die echt weergeeft wie je bent en wat je doet?

Bekijk mijn interview in het Vakblad Kleur&Stijl.

Klik op de afbeelding hieronder.

5 stappen naar een succesvolle website.