Heb jij geduld als je op het internet surft? Waarschijnlijk niet. Veel bezoekers verlaten langzame websites. Is jouw website ook traag? Hierdoor verlies je potentiële klanten. Zorg er dus voor dat jouw website snel laadt.
De laadtijd van je website bepaalt hoe de bezoeker je website ervaart. Hoe sneller je website, hoe prettiger de ervaring. Google beloont je daarvoor ook in de zoekresultaten. Een snellere website krijgt een hogere positie. Google wil namelijk mensen niet doorsturen naar langzame websites, omdat dit de gebruikerservaring van hun service beïnvloedt.
In een winkel wil je ook niet lang wachten tot je geholpen wordt. Niemand wordt blij van lang in de rij staan bij de kassa of bijvoorbeeld lang te moeten wachten op een ober die je bestelling komt opnemen.
Heb jij wel eens zo lang moeten wachten dat je wegliep? Dit gebeurd ook online. Mensen zien van een aankoop af en verlaten je website als deze te traag is.
Een trage website geeft de indruk dat de website onveilig en onbetrouwbaar is. En het is moeilijk om deze negatieve eerste indruk ongedaan te maken.
Elke seconde dat je website erover doet om te laden, daalt de conversie gemiddeld met 7% en de klanttevredenheid met 16%. Een langzame website heeft direct invloed op je inkomsten.
Bron: developers.google.com
Google kijkt of je website mobiel vriendelijk is, beveiligd is met https (het slotje naast je domeinnaam), geen vervelende pop-ups heeft en naar de Core Web Vitals. Met Core Web Vitals meet Google de gebruikerservaring en de laadtijd van je website. Het kijkt naar de volgende waardes:
Core Web Vitals | Wat het betekent |
---|---|
Large Contenful Paint (LCP) | Dit meet hoe lang het duurt voordat het grootste element op het scherm verschijnt. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s en andere elementen. |
First Input Delay (FID) | Dit meet de tijd tussen het laden van een pagina en hoe lang het duurt voordat de bezoeker interactie kan hebben met de website. |
Cumulatieve Layout Shift (CLS)
| De Cumulatieve Layout Shift kijkt of tijdens het laden de inhoud verspringt. |
Wil je zelf testen hoe snel je website laadt? Dit kan met onderstaande websites:
Performance: hoe dichter bij de 100% hoe beter
Structure: hoe dichter bij de 100% hoe beter
Largest Contenful Paint: moet onder de 1,2 seconden zijn
Total Blocking Time: moet minder dan 150 milliseconden zijn
Cumulative Layout Shift: moet een waarde hebben van 0,1 of minder
Hoe dichter bij de 100, hoe beter je score.
Wat deze waardes betekenen volgens Google:
0 tot 49 (rood): Slecht
50 tot 89 (oranje): Kan verbeterd worden
90 tot 100 (groen): Goed
De snelheid van je website is een fundamenteel aspect voor een goede gebruikerservaring, vooral op mobiel. Een langzame website heeft het volgende effect:
Een verhoging van de snelheid kan leiden tot een verhoging van de omzet, van vertrouwen en merkperceptie. Dit zijn fundamentele groeipijlers voor iedere onderneming.
Bron: Deloite
83% van de klanten zegt dat de ervaring die een bedrijf biedt net zo belangrijk is als zijn producten en diensten
61% van de klanten is gestopt met kopen bij een bedrijf omdat een concurrent een betere ervaring gaf
70% van de klanten deelt een goede ervaring met anderen
Een gemiddelde website produceert elke keer dat iemand een pagina bezoekt 1,76 gram CO2. Voor een website met 10,000 bezoekers is dat 211 kilo CO2 per jaar. Hoe sneller je website laadt, hoe minder energie het verbruikt.
Als voorbeeld, deze website is 74% zuiniger qua energiegebruik dan alle websites getest op Websitecarbon.com (een CO2 meter voor websites). Omdat de pagina’s van deze website geoptimaliseerd zijn om snel te laden, gebruikt het elke keer dat iemand een pagina bezoekt slechts 0,42 gram CO2.
Duurzaamheid heb ik hoog in het vaandel staan. Met mijn bedrijf wil ik een positief effect hebben op het milieu.
Als ik jouw website optimaliseer, plant Trees for All 4 bomen in jouw naam. Om zo het CO2 verschil nog meer te vergroten en een positieve impact te hebben op het klimaat en de wereld.
Met een snelle website verduurzaam je ook jouw bedrijf.
Stap 1
Tijdens een video call bekijken we de huidige snelheid van je website en geef ik je uitleg over mijn aanpak.
Stap 2
Wil je dat ik voor je aan de slag ga? Na betaling van de factuur maak ik je website sneller.
Stap 3
Ik zorg ervoor dat je WordPress website zo snel mogelijk laadt.
Stap 4
Na de optimalisatie bespreek ik in een video call de behaalde resultaten.
Optioneel
Als je wilt, onderhoud ik voor een vaste prijs per maand je website, zodat deze snel, veilig en up to date blijft.
In het kort over mij, ik ben Roeland de Vos. Ik ontwerp, onderhoud en optimaliseer Nederlandse en Engelstalige WordPress websites, zodat meer bezoekers klanten worden.
“Roeland heeft me geholpen bij het versnellen van m’n site. Hij ging doelgericht en stapsgewijs aan de slag. Binnen 4 dagen na het eerste contact lag het eerste resultaat er. En na mijn akkoord heeft hij de puntjes op de i gezet en was de laadtijd van mijn site aanzienlijk sneller. Roeland is een man van zijn woord.”
Debbie Steenpaal
“Roeland heeft snel mijn opdracht ingepland en super goed uitgevoerd. Dank je!!”
Jan-Joris van der Riet
“Roeland weet waar hij het over heeft en is snel met oplossingen. Zijn technische kennis van WordPress en alle plugins die er zijn, is super! Mijn site is er een stuk sneller door geworden!”
Hanneke Zumker
Wil je de bezoekers van je website ook een optimale ervaring geven?
Boek je video call. Tijdens een virtueel kopje koffie bespreken we je website, bekijken we de laadsnelheid en vertel ik je mijn aanpak.
100% Geld terug garantie
De kans is klein, maar mocht het mij niet lukken om je website sneller te laten laden dan krijg je je geld terug.